Verkstäder

Arbetsverkstädernas verksamhet är avsedd för dig, en Borgåbo som för tillfället är arbetslös, saknar studieplats eller annars vill få något att göra på dagarna.

Verkstäderna erbjuder många olika typer av aktiviteter och stöd, som hjälper dig att komma framåt i livet. Vi utarbetar en plan tillsammans med dig och hjälper dig att förverkliga den och gå vidare till nästa steg.

Du kommer med i arbetsverksamheten via en remitterande instans, t.ex. vuxensocialarbete, socialarbete för barnfamiljer, Navigatorn eller den sektorövergripande samservicen som främjar sysselsättningen. Till verkstäderna kommer man alltid via en socialhandledare och man bör komma överens om bekantningsbesök på förhand. Socialhandledarna för verkstäderna i WSOY-huset och i Östermalm stöder dig i din livssituation under den tid du är i verkstäderna och vägleder även vid behov till annan service.

Till vem?

16 - 29 år

När?

Enligt överenskommelse

Kontor

streamline-icon-pin@40x40
Starten
WSOY-huset, Linnankoskigatan 32, 06100 Borgå
Verksamhet för unga i åldern 16-29 år som är utan studieplats eller arbete, eller behöver stöd i hanteringen av vardagen.
streamline-icon-pin@40x40
Konstverkstaden
WSOY-huset, Linnankoskigatan 32, 06100 Borgå
I konstverkstaden för 17-29 åringar förverkligar vi projekt med olika metoder, samt bekantar oss med kultur och konst.
streamline-icon-pin@40x40
Taitopaja (Hantverksverkstad)
WSOY-huset, Linnankoskigatan 32, 06100 Borgå
I hantverksverkstaden för de som är i arbetsför ålder, bekantar vi oss med olika former av tekstilarbete och hantverk via kreativa metoder
streamline-icon-pin@40x40
Kisälli och Lehmus (Gesäll- och Lindgruppen)
Gesäll- och Lindgrupperna riktar sig till dem i arbetsför ålder som behöver stöd för att hantera vardagen. I den kan man stärka sin egen förmåga att hantera vardagen via olika teman så som hälsa och välbefinnande, samt sociala färdigheter och resurser.
streamline-icon-pin@40x40
Puuverstas (Slöjdverkstaden)
Gesällvägen 4, 06150 Borgå
I slöjdverkstaden för dem i arbetsför ålder, får man bekanta sig med olika träslag och träarbete via varierande arbetsuppgifterUnder verkstadstiden har man möjlighet att genomföra en hel yrkesspecifik examensdel: Ytbehandling av träytor 15 kompetenspoäng
streamline-icon-pin@40x40
Logistiikkapartio (Logistikpatrullen)
Gesällvägen 4, 06150 Borgå
I logistikpatrullen för dem i arbetsför ålder, får man göra småskaliga flyttnings-, reparations- och förrådsarbeten inom staden.

Kontaktinformation

Socialhandledare Jaana Kavakka
jaana.kavakka@porvoo.fi 040 809 2244
Verkstäder i WSOY-huset
Socialhandledare Nina Jääskeläinen
nina.jaaskelainen@porvoo.fi 040 514 1507
Verkstäder i Östermalm