Lastenpsykiatrian poliklinikka

Lastenpsykiatrian poliklinikka palvelee alle 13-vuotiaita lapsia ja heidän perheitään.  Poliklinikan hoitoon lapsi voi tulla terveydenhuollon lähetteellä, jos hänellä on toimintakykyynsä vakavasti vaikuttavia tunne-elämän tai käyttäytymisen ongelmia.  Lähetteen voi saada esimerkiksi kouluterveydenhuollon tai terveyskeskuksen kautta.  Työskentelemme aina myös vanhempien kanssa. Hoitosuhteen aikana arvioidaan, tarvitseeko lapsi esimerkiksi terapeuttista tukea tai lääkitystä.  Teemme tarvittaessa yhteistyötä muiden lapsen elämän toimijoiden, kuten oppilashuollon ja sosiaaliviranomaisten kanssa.
Kanslia 09 2353 6550
Vastaanotto on avoinna ma-to klo 8.00–16.00, pe 8.00–15.00.

Kenelle?

0-12-vuotiaat

Milloin?

Asiakaspalveluajat: ma - to klo 8.00–16.00, pe 8.00–15.00. Päivystysvastaanottoa ei ole.

Toimipisteet

streamline-icon-pin@40x40
Lastenpsykiatrian poliklinikka, Sipoon vastaanotto
Iso Kylätie 20, 04130 SIPOO
puh. 09 2353 6550

Lisätietoa

Lastenpsykiatrian poliklinikalle tullaan terveydenhuollon lähetteellä.
Yhteystiedot annetaan hoidossa oleville perheille.
Ajat sovitaan, kun hoitosuhde on alkanut.

Hoitojakson aikana teemme yksilöllisen hoitosuunnitelman. Joskus lapselle voidaan suositella terapeuttista hoitoa. Toisinaan hoito tukijakson jälkeen lopetetaan, kun toimintakyky on kohentunut. Voimme myös ohjata lapsen takaisin perustuen piiriin, esimerkiksi oppilashuoltoon tai perheneuvolaan. Ne 13-vuotta täyttäneet, joilla on edelleen hoidon tarve, voimme tarvittaessa ohjata nuorisopsykiatrian poliklinikalle.

Tunne-elämän ja käyttäytymisen ongelmiin voi saada apua esimerkiksi perheneuvolasta, oppilashuollosta ja kouluterveydenhuollossa. Myös sosiaaliviranomaiset voivat joskus auttaa näissä kysymyksissä.