Kela

Kansaneläkelaitos, Kela asioiden asiakasohjausta, neuvontaa ja etäpalveluja (hae etuutta verkossa, puhelinpalvelu, videopuhelut ja mm. chat). Kelan palveluihin kuuluvat: Lapsiperheiden etuudet, opiskelijan tuki, sairastamisen tuet, työttömyysturva, asevelvollisen avustukset, asumisen tuet, eläkkeet, kuntoutustuet, vammaistuet, toimeentulotuki, omaisen kuolema ja kansainväliset tilanteet, kuten ulkomaille muutto.

Kansaneläkelaitos huolehtii Suomessa asuvien ja monien ulkomailla asuvien suomalaisten sosiaaliturvasta eri elämäntilanteissa.
Kelan hoitamaan sosiaaliturvaan kuuluvat esimerkiksi lapsiperheiden tuet, sairausvakuutus, kuntoutus, työttömän perusturva, perustoimeentulotuki, asumistuki, opintotuki, vammaisetuudet ja vähimmäiseläkkeet.

Asiointi on mahdollista verkossa, puhelimitse tai sovitusti ajanvarauksella.
Lähes kaikki etuudet on haettavissa Kelan sähköisen asiointipalvelun kautta tai puhelimitse.

Kenelle?

Etuuksia kaiken ikäisille. 17-29 vuotiaan on mahdollista hakea esimerkiksi opintotukea, koulumatkatukea, työmarkkinatukea ja perustoimeentulotukea.

Milloin?

Orimattilan Kela palvelee tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin ajanvarauksella. Ajan varaamiseksi toimistolle tulee ottaa yhteys puhelinpalveluun tai jättää toimiston ulko-ovella oleva yhteydenottopyyntö Kelan postilaatikkoon, jolloin asiakkaalle soitetaan kahden arkipäivän sisällä. Puhelinajavaraus on mahdollista tehdä verkkosivuilla tai soittamalla puhelinpalveluun.

Toimipisteet

streamline-icon-pin@40x40
Kela
Orionaukio 2 D, 16300 Orimattila

Lisätietoa

Puhelinpalvelu arkisin 9.00-16.00

Soita kelaan